24 Nisan 2012 Salı

Fırında Sebzeli Mantar

Sebzeli Mantar

Malzemeler:
7-8 adet büyük boy mantar
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy yeşil biber
1 adet orta boy kırmızı biber
1-2 diş sarımsak
3-4 dal maydanoz
kaşar peyniri rendesi
2 kaşık tereyağı
karabiber
pulbiber
tuz

Hazırlanışı:
Önce yemeğin harcını hazırlıyoruz. Bunu için ilk önce bütün sebzeleri çok küçük küp küp doğrayın. Tavaya tereyağını koyun ve eridikten sonra soğanı atıp kavurun. Soğan kavrulduktan sonra rendelediğiniz sarımsağıda ekleyerek karıştırun ardından sırasıyla diğer sebzeleri ekleyerek kavuracağız. Soğan ve sarımsak kavrulduktan sonra havucu ekleyin havucuda diriliği gidene kadar kavurun. Daha sonra yeşil biber ve kırmızı biberi de ekleyin. Biberlerde renk değiştirene kadar kavurun ve patatesi ekleyin. Patatesleri ekledikten sonra 5-10 dk kadar daha kavurmaya devam edin. En son kıyılmış maydanozları, baharatları ve tuzunuda ekleyerek ocaktan alın. Daha sonra mantarları teker teker yıkayın ve fırın tepsisine dizin. 180 derecede 10 dk. kadar mantarları pişirin. Ardından fırını açın ve mantarların üzerlerine birazcık tuz serpin. Daha önceden hazırladığınız sebze karışımındanda mantarların içlerine doldurun ve üzerine kaşar rendesi serpin. Tekrar fırına verip 5-10 dk. daha yani kaşarlar eriyip üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sercis edin.
Afiyet Olsun...
Sebzeli Mantar

Sebzeli Mantar

Mantarlaın Boyutlarını Görebilmeniz İçin...
Sebzeli Mantar

Sebzeli Mantar Harcının Hazırlanışı

Sebzeli Mantar

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...