2 Nisan 2012 Pazartesi

Pilav


Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynamış su
2 çorba kaşığı tel şehriye
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım tavuk bulyon
bikaç damla limon
tuz

Hazırlanışı:
Yıkanmış pirinçleri teflon tencerede sıvı yağ ile kavurun bu esnada tuzunu ekleyin. Böylece pirinçleri kavururken kırılmamasını sağlıyoruz. Aynı anda başka bie tavada tel şehriyeleri bir miktar sıvı yağ ile kavurun. Pirinçler kavrulduktan sonra içine  kaynamış suyu ekleyin. Hemen ardından tavadaki tel şehriyelerin yağını süzerek pirinçlerin üzerine dökün. Şehriyeyi farklı bir tavada kavurmamın sebebi yağı karartmamak. Böylece daha beyaz bir pilav elde ediyorum. 1 çorba kaşığı tereyağını ve birkaç damla limonu da ekledikten sora kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...