23 Şubat 2012 Perşembe
Pırasa Yemeği
Malzemeler:
1kg Pırasa
1adet orta boy soğan (ben soğanı yemeklerde çok sevdiğim için bayağı büyük kullandım)
2 adet havuç
2 yemek keşığı salça
yarım çay bardağı pirinç
1 lt kaynamış su
Yağ
Tuz
Hazırlanışı:
Sıvı yağda küp küp doğradığınız soğanları kavurun. Ardından dilimlediğiniz havuçları da ekleyin. Bir süre daha kavurduktan sonra 2 yemek kaşığı salçayı ekleyin. Hemen ardından yıkayıp 1 parmak genişliğinde doğradığınız pırasalarıda ekleyerek hepsini harmanlayın. Üzerine 1 lt kaynamış su ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Ocağa koyduktan 15 dk sonra yarım çay bardağı pirinci ekleyin. 30 dk. daha pişrin ve ocağı kapatın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bu yemeği şimdi deneyeceğim ilk defa yapacağım teşkler....
YanıtlaSil