26 Eylül 2017 Salı
Arpa Şehriye Çorbası
Malzemeler:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı arpa şehriye
su (kıvama gelene kadar eklenecek)
dere otu
Hazırlanışı:
Tereyağı bir tecerye konulup ocakta eritilir.
İçine un ilave edilir ve un koyulaşıncaya kadar kavrulur
Kavrulan unun üzerine bolca kaynamış su ilave edilir..
Ardından içine şehriyeler ilave edilir ve şehriyeler piline ye dek kaynatılır.
Bu aşamada çorbayı kontrol edip kıvamı koyu olduysa su eklenebilir.
Son olarak ince ince doğranmış dereotu da ilave edilerek ocak kapatılır.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder