19 Haziran 2012 Salı

Ispanaklı Kek

 
Melzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı rondodan geçirilmiş ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 pk. krem şanti (Kremşanti için 2 su bardağı süt)

Hazırlanışı:
Ispanak yapraklarını güzelce yıkayın ve rondada parçalayın. 1 su bardağı incecik ıspanak olmalı.
Diğer tarafta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
İçine yağı, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
Son olarak ıspanakları da ekleyerek çırpın ve yağlanmış büyükçe borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk. pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve krem şantisini hazırlayın.
Tarifte yazdığı gibi 2 su bardağı süte 2 paket krem şantiyi dökün ve iyice çırpın.
Kıvama geldikten sonra soğumuş olan kekin üzerine dökün.
Buzdolabında 1 saat kadar bekletin ve yenmeye hazır.
Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. Birbirinden harika tarifleri görünce acıktım vallahi, bunları görünce bir oturuşta yiyesi geliyor insanın. Tarifleri kaçırmamak için sizdeyim, dende beklerim...

    YanıtlaSil
  2. annemin favori kekidir... :)
    tarifin bnmkinden farklı ama senin tarifinide yazıyorum defterime, denicem..
    Tşk ler tarif için..
    İzlemedeyim ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...