Malzemeler:
1 kg. taze fasulye
1 adet ortaboy havuç
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet büyük boy domates
Bir miktar ayçiçek yada aısırözü yağı
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
- Fasulyeler 3 - 4 parçaya kırılarak yıkanır
- Soğanlar piyazlık doğranır
- Havuç ince ince halka şeklinde doğranır
- Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır
- Soğan ve havuç bir tencereye alınır ve içine az sıyı yağ eklenerek kavrulur. (Zeytinyağı değil)
- Kavrulan soğanlı havuç karışımının içine domates eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte ara ara karıştırarak domatesler yumuşuncaya kadar pişirilir.
- Ardından fasulyeler eklenir ve 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kaynar su eklenir
- Suyu çok olmamalıdır. Fasulyeleri 1-2 parmak geçmesi yeterlidir.
- Fasulyeler pişip iyice yumuşadıktan sonra ocak kapatılır ve tencerenin üzerine bolca zeytinyağı gezdirilir. (Piştikten sonra zeytinağı koyulduğunda tadı çok daha güzel oluyor)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder