27 Eylül 2017 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Fasulye


Malzemeler:
1 kg. taze fasulye
1 adet ortaboy havuç
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet büyük boy domates
Bir miktar ayçiçek yada aısırözü yağı
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:

  • Fasulyeler 3 - 4 parçaya kırılarak yıkanır
  • Soğanlar piyazlık doğranır
  • Havuç ince ince halka şeklinde doğranır
  • Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır
  • Soğan ve havuç bir tencereye alınır ve içine az sıyı yağ eklenerek kavrulur. (Zeytinyağı değil)
  • Kavrulan soğanlı havuç karışımının içine domates eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte ara ara karıştırarak domatesler yumuşuncaya kadar pişirilir.
  • Ardından fasulyeler eklenir ve 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kaynar su eklenir
  •  Suyu çok olmamalıdır. Fasulyeleri 1-2 parmak geçmesi yeterlidir.
  • Fasulyeler pişip iyice yumuşadıktan sonra ocak kapatılır ve tencerenin üzerine bolca zeytinyağı gezdirilir. (Piştikten sonra zeytinağı koyulduğunda tadı çok daha güzel oluyor)
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...