18 Kasım 2012 Pazar

Muhallebili Tel Kadayıfı Tatlısı


Malzemeler:
250 gr. tel kadayıfı
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi

Muhallebisi için:
1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Hazırlanışı:
Tel kadayıfını bir buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya atın. Kadayıflar donduktan sonra çıkarın ve avucunuzda derince bir kap içerisine ufalayın. Zaten hemen kırılacak ve ufak ufak dağılacaktır.
Ardından derince bir teflon tencere yada tavada tereyağını eritin. Üzerine 3 kaşık toz şekeri ve tel kadayıfları ekleyin. Kadayıflar renk değiştirinceye kadar kısık ateşte kavurun. Yaklaşık 20-25 dakika.
Daha sonra kavrulan kadayıfların içine dövülmüş ceviz içilerinide ekleyerek 5 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
Diğer tarafta muhallebisini hazırlayın. Bir tencerenin içine sütü, toz şekeri, unu ve vanilyayı ekleyerek kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
Muhallebi fokurdayıp kıvama geldikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Muhallebi tamamen soğuduktan sonra toz kren şantiyi içine dökün ve hızlıca çırpın.

Ardından genişçe bir tepsiye hazırlamış olduğunuz tel kadayıfın yarısını dökerek tepsinin her yerini kapatacak şekilde yayın. Sonra muhallebiyi yavaşça kadayıfın üzerine dökün. Bu işlemi çok dikkatli yapmanız gerekiyor. Zira kaşıkla muhallebiyi yaydırırken alttaki tel kadayıflar toplanabiliyor.
O yüzden kaşıkla küçük parçalar alarak tüm kadayıfın üzerine parça parça muhallebi bırakın.
Muhallebini tamamını döktükten sonra kalan tel kadayıfıda onun üzerine dökün.
Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servise hazır.
Afiyet Olsun...

3 yorum:

  1. bayılırım. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ben dün yaptım yaptığım anda kapış kapış yendi. Çok güzel oldu tarif tam kıvamında yalnız ben yaparken farkında olmadan kakaolu toz krem şanti kullandım ama o da harika oldu öyle de tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...