3 Şubat 2014 Pazartesi
Bardakta Muhallebili Kadayıf
Malzemeler:
250 gr. yaş tel kadayıfı
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
Muhallebisi için: 1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Hazırlanışı:
Tel kadayıfı kavurmak için derince bir teflon tavaya tereyağını ve toz şekeri koyun üzerine kadayıfı ekleyerek 25-30 dk rengi değişene kadar kavurun.
Diğer yandan muhallebiyi hazırlamak için bir tencereye sütü koyun ve ocağa alın.
Üzerine toz şeker, un ve vanilyayı da ekleyerek çırpma teliyle muhallebi koyu bir kıvam alıp kaynayana kadar çırpın.
Muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra içine 1 paket krem şantiyi ekleyin ve çırpın.
Cam bardağın yada tabağın en alt kısmına kavrulmuş kadayıf koyun. Üzerine muhallebi ekleyin. Bardak dolana kadar kat kat kadayıf ve muhallebi ekleyin.
1 - 2 saat buzdolabında bekleterek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ben bu tarife bayıldımmmm,kesin enfes bir tadı vardır
YanıtlaSildeneyeceğim mutlaka
sevgiler
Muhallebiyi çok sevdiğim için alt ve üst kısımlara da ilave ettim..
YanıtlaSilTarif için çok teşekkür ederim.. :)
degişik birşey bu ya
YanıtlaSilYemek Tarifleri olarak tarifinizi çok beğendik. Elinize sağlık.
YanıtlaSilmuhteşem lezzetler tat yemekde beklerim
YanıtlaSilkrem santiyi sütü ile hazirlayipdami ekliyoruz yoksa toz halindemi muhallebinin icine ekliyoruz cevabiniz icin simdiden tesekkür ederim... tarifi en yakin zamanda denemek istiyorum...
YanıtlaSil