6 Ocak 2013 Pazar

Elmalı Kurabiye



Malzemeler:
250 gr. margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için pudra şekeri

İçi İçin:
3 adet orta boy elma
1 su bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı:
Derince bir kaba margarini, yoğurdu, pudra şekerini, kabartma tozu vanilya ve unu ekleyerek yoğurun.
Diğer tarafta elmaların kabuklarını soyarak rendeleyin.
Bir tencereye alın üzerine toz şekeri ve tarçını ekleyerek kısık ateşte elmalar diriliğini kaybedene kadar pişrin. Sulanıp suyunu çekmesi gerekiyor.
Ardından yoğurduğunuz hamuru oklava yardımıyla yuvarlak bir şekilde açın.
Açtığınız hamurdan üçgen parçalar kesin. Uzun tarafına hazırladığınız iç harcından koyarak sarın.
Hamurun tamamına bu işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında renkleri hafif değişene kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra tabağa alın soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekerini serpin ve servis yapın.
Afiyet Olsun...


Hamur Malzemeleri
 
İç Harcının Malzemeleri

İç Harcının Pişmiş Hali
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...