19 Aralık 2012 Çarşamba

Cevizli Havuç Topları


Malzemeler:
2 adet büyük boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket haylayf şekerli büskivi
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Hindistan Cevizi (Üzeri için)

Hazırlanışı:
Havuçları temizleyerek rendeleyin
Bir tencereye alarak üzerine şekeri ilave edin ve kapağını kapatarak çok kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Bu aşamada havuçlar diriliğini tamamen kaybetmiş oluyor.
Havuçlar iyice ezildikten sonra ocaktan alın ve içine 1 paket haylayf şekeri büskiviyi elinizde ufalayarak ekleyin ve yoğurun.
Ardından 1 su bardağı dökülmüş ceviz içini katın ve tekrar yoğurun.
Sonra elinize ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
Yuvarladığınız havuç toplarını içine Hindistan cevizi serptiğiniz tepsinin içine koyun.
Yuvarlanma işlemi bittikten sonra tepsiyi sağa sola sallayarak havuç toplarının her tarafının Hindistan cevizine bulanmasını sağlayın.
Üzerlerine kürdanlar saplayarak servis edin.
Afiyet Olsun...

NOT: fotoğraf kızımın 2. Yaşgünü masasından:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...