19 Ekim 2017 Perşembe

Mantarlı Karnıyarık


Malzemeler:

Orta boy Patlıcan (kişi sayısına ve göre)
Yarım kilo kültür mantarı
1 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
Üzeri için kaşar peyniri
Tuz

Hazırlanışı:

  • Patlıcanlar yıkanarak alacalı soyulur ve bir yönüne çizik atılır
  • Yapışmaz bir tavanın dibine çok az sıvı yağ konularak patlıcanların tüm yönü kızartılır ve bir tabağa kağıt havlu serilerek üzerine alınır.
  • Diğer yandan Kırmızı biber yeşil biber ve mantar yıkanarak çok minik küpler halinde doğranır
  • Bir tavaya az yağ konularak içine önce kırmızı ve yeşil biberlar alınır ve kavrulur
  • Biberler tamamen kavrulduktan sonra minik doğradığımız mantarlar eklenerek tuz katılır ve bir miktar daha kavrularak ocaktan alınır.
  • Bir fırın tepsisine patlıcanlar alınır ve içleri açılarak karışım tüm patlıcanlara yetecek şekilde içleri doldurulur.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek önceden ısıtılmış fırına verilir.
  • Üzerleri kızarana kadar piştikten sonra fırından çıkarılır.
Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...