Malzemeler:
2 adet orta boy patlıcan
2 yumurta
2 çay bardağı un
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayarak alacalı şekilde soyun.
Soyulan patlıcanları küçük küçük küp küp doğrayın.
Derince bir kaba 2 yumurtayı kırın ve çırpın. İçine bir tutam tuz ekleyin.
Ardından patlıcanlarıda yumurtanın üzerine dökerek iyice karıştırın.
Yumurtaya bulanan patlıcanların üzerine 2 çay bardağıda unuda ekleyerek iyice harmanlayın.
Diğer tarafta derince bir tava yada tencerede bolca sıvı yağı kızdırın.
Kızmış olan yağın içine yavaşça patlıcanları atın ve kızartın.
2 yada 3 seferde kızartırsanız çok daha güzel olur.
Afiyet Olsun...
Yumurtaya bulanan patlıcanlar...
Ardından una bulanan patlıcanlar...
Yazdan bir kac patlicanim var onlari bu sekilde tuketebiliriz :) tesekkurler canim cok iyi bir fikir..
YanıtlaSilELlerine saglik..
Garanti veriyorum bağımlısı olacaksın:) cips gibi kıtır kıtır gidiyor;)
Silowww çok feci :)bana yapılırmı ama bu :)gel de yapma..
YanıtlaSilhttp://benlimoda.blogspot.com/ banada beklerimm
Sümeyye hakkaten çok hamaratsınız :) Çok ilginç bir tarif not aldım.. Takipteyim bana da beklerim :) Bu arada fotograflar çok başarılı ;) Sevgiler!
YanıtlaSilGüzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim:)
YanıtlaSil