Malzemeler:
1 kg vişne
2 lt su
2 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
Suyu bir bir tencereye alın içine şekeri ekleyin.
Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra kaynamaya bırakın.
Su kaynadıktan sonra içine vişneleri ekleyin. Vişneler çatlayıncaya kadar yani yaklaşık 20-25 dk kadar kısık ateşte kaynatın ve ocaktan alın.
Soğuk servis yapın...
Afiyet Olsun...
Fotoğrafta o kadar leziz görünüyor ki anlatamam :D Ellerine sağlık valla ;)
YanıtlaSilAfiyet olsun diyebilmeyi çok isterdim:)
SilMerhaba Sümeyye. Bloğunu Sade Kahve (Ece)'nin sayfasında görüp geldim. Biraz gezince izlemeye almaya karar verdim. Fotoğraflar çok güzel ama bilgi paylaşımı için söylemeden geçemeyeceğim. Taze meyveyle yapılana komposto, kuru meyveyle yapılana ise hoşaf deniliyor.
YanıtlaSilsevgiyle kal...
Verdiğin bilgi için teşekkürler. Öğrendiğim iyi oldu. Hemen değiştirdim:)
Silmerhaba ben geldim...
YanıtlaSilsizi izlemeye aldım....
vişne kompostosunu çok severim...
pilavın yanına soğuk soğuk süper olur...
ellerine sağlık canım...
sizde beni izlemeye alırsanız seviniirm...
kocaman sevgiler...
Hoşgeldinnn:)
SilRengin güzelliğine bayıldımm.
YanıtlaSilMuhteşem gözüküyor.
Ellerinize,emeğinize sağlık..
Sevgilerimle...
Teşekkür ederim. Çokta basit bir komposto.
SilZiyaretiniz için teşekkürler sevgiler her zaman beklerim
YanıtlaSilNe demek. Paylaşımlarına bayılıyorum:)
Sil