Malzemeler:
2 Parça tavuk göğsü (Paket halinde satılan göğüslerden 2 parça)
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Yemek kaşığı un
5 su (1 lt.) bardağı su
Tuz
Hazırlanışı:
Tavuk göğüslerini bolca suda haşlayın. Haşladıktan sonra sudan çıkarın ve soğumasını bekleyin. Tuvuklar soğuduktan sonra elinizle didikleyin. Diğer taraftan tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Ardından suyuda ekleyin. Tavuğu haşladığınız suyu dökmeyin ve bu suyu kullanın. Topak olursa blenderden geçirin. Su kaynadıktan sonra didiklenmiş tavukları ve tuzu ekleyin 5-10 dk. daha kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Çorba koyu olduysa su ekleyebilirsiniz. Sulu olduysa bir kasede azıcık soğuk suya 1 yemek kaşığı kadar unu karıştırın. Topak kalmayacak kadar karıştırun ve çorbanın içine ekleyin. Çorbanız koyulaşacaktır.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder