19 Kasım 2012 Pazartesi

Kıtır Kıtır Patlıcan Kızartması


Malzemeler:
2 adet orta boy patlıcan
2 yumurta
2 çay bardağı un
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayarak alacalı şekilde soyun.
Soyulan patlıcanları küçük küçük küp küp doğrayın.
Derince bir kaba 2 yumurtayı kırın ve çırpın. İçine bir tutam tuz ekleyin.
Ardından patlıcanlarıda yumurtanın üzerine dökerek iyice karıştırın.
Yumurtaya bulanan patlıcanların üzerine 2 çay bardağıda unuda ekleyerek iyice harmanlayın.
Diğer tarafta derince bir tava yada tencerede bolca sıvı yağı kızdırın.
Kızmış olan yağın içine yavaşça patlıcanları atın ve kızartın.
2 yada 3 seferde kızartırsanız çok daha güzel olur.
Afiyet Olsun...
Yumurtaya bulanan patlıcanlar...

Ardından una bulanan patlıcanlar...


5 yorum:

  1. Yazdan bir kac patlicanim var onlari bu sekilde tuketebiliriz :) tesekkurler canim cok iyi bir fikir..
    ELlerine saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garanti veriyorum bağımlısı olacaksın:) cips gibi kıtır kıtır gidiyor;)

      Sil
  2. owww çok feci :)bana yapılırmı ama bu :)gel de yapma..
    http://benlimoda.blogspot.com/ banada beklerimm

    YanıtlaSil
  3. Sümeyye hakkaten çok hamaratsınız :) Çok ilginç bir tarif not aldım.. Takipteyim bana da beklerim :) Bu arada fotograflar çok başarılı ;) Sevgiler!

    YanıtlaSil
  4. Güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...