17 Haziran 2012 Pazar

Patatesli Börek


Malzemeler:
5 adet orta boy patates
3 adet yufka
yarım demet maydanoz
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
pul biber
tuz

Hazırlanışı:
Öncelikle iç harcı hazırlayacağız.
Bunun için patatesleri haşlayın, daha sonra haşlanmış olan patatesleri rendeleyin. İçine yarım demet maydanozu ince ince doğrayıp koyun. Daha sonra pul biber ve tuzunuda ilave ederek karıştırın.
Diğer tarafta bir kaseye 1 çay bardağı sıvı yağı koyun ve üzerine bir o kadarda su ekleyin.
Yufkaları düz bir zemin üzerine üst üste açın. Ortadan ikiye kesin.
Daha sonra bir kaşık yardımı ile yağ ve su karışımından yufkanın üzerine serpin.
Onun üzerine hazırladığınız patatesli harçtan yufkanın her yerine serpiştirin.
Yufkanın kısa kenarından başlayarak oklavaya sarın.
Sardıktan sonra yufkayı iki ucundan içe doğru sıkarak büzün.
Yuvarlak bir tepsiye sarmal şekilde dizin.
Yufkanın kalan tüm parçalarını bu şekilde yapın ve ard arda dizin.
Üzerine yumurta sarısı ve isteğe göre haşhaş, susam veya çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk. kadar pişirin.
Afiyet Olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...