10 Haziran 2012 Pazar

Köfteli Ayran Çorbası


Malzameler:
250 gr. kıyma
1,5 lt kaynamış su
yarın çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
tuz
karabiber
pulbiber
2 yemek kaşığı nane

Hazırlanışı:
Kıymanın tamamını bir kabın içerisine alın ve içine arzu edilen miktarda tuz karabiber ve pulbiber koyup yoğurun.
Daha sonra kıymadan misket büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın ve dibine un serptiğiniz bir tepsiye koyun. Yuvarlama işlemi bittiğinde üzerine çok az daha un serperek tepsiyi ileri geri sallayın ve köftelerin her yerinin unlanmasını sağlayın. Ardından diğer tarafta kaynamakta olan suyun içine yuvarladığınız kıymanın tamamını atın ve 5 dk. kadar haşlayın. Daha sonra pirinçleri de içine katın 10 dk. daha haşlayın.
Diğer tarafta bir kabın içine yumurtayı kırın. Üzerine yoğurduda ekleyerek çırpma teli ile çırpın. Bu karışımın üzerine köfteleri ve pirinci haşladığınız tenceredeki sudan 1-2 kepçe kadar alın ve dökün. Tekrar çırpın ve son olarak unuda ekleyin. Hiç topak kalmayacak kadar çırpın. Haşlanan köfte ve pirincin içine yavaş yavaş karıştırarak dökün.
Diğer tarafta bir tavada tereyağını eritin, içine naneyi döküp yağda bir miktar kavurun. Ardından çorbanın içine dökün ve ocağı kapatın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...