15 Ekim 2011 Cumartesi

Krem Şantili Islak Kek

 
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt (Hamura)
1 paket kakao (3 Yemek Kaşığı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kremşanti

1 su bardağı soğuk süt (Krem Şantinin Hazırlanmasına)
1,5 su bardağı süt (Piştikten Sonra Kekin Üzerine)
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri çırpın, ardından un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin, sütü de ekleyip (4 yemek yemek kaşığı) bir kez daha karıştırıp geniş bir bor cama dökün.  180 dereceli fırında 25 – 30 dk kadar pişirin. Keki fırından çıkarıp biraz soğuduktan sonra 1,5 su bardağı sütü dökün. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayıp kekin üzerine güzelçe yayın. 2 – 3 saat buzdolabında bekletip serviz yapabilirsiniz. Afiyet olsun…

3 yorum:

  1. ıımmm nefis bir görüntü eminim tadı da öyledir ,hemen deneyeceğim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Görüntü mükemmel bügün yapıyorum

    YanıtlaSil
  3. güzelmi acaba ????

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...