Malzemeler:
1 Kg. Balkabağı
2 su bardağı toz şeker
Dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Kabakların kabuklarını soyarak temizleyin.
Eşit şekilde dilimleyin.
Üzerine toz şekeri dökerek kabaklarla beraber harmanlayın.
1 gece bekletin. Ertesi güne şekerin tamamının ermiş ve suya dönüşmüş olduğunu göreceksiniz.
Kısk ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakların ezilmemesine dikkat edin.
Suyun tamamını çekmesine gerek yok. Pişitikten sonra ocaktan alın.
Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek ikram edim
Afiyet Olsun...
1 gün sonra şekerin sulanmış hali.
annem çok yapar...
YanıtlaSilbu tatlı çok tatlı bide yumuşucak olur...
bi yiyen bir daha yer...
ellerine sağlık canım...
sevgiler...
Bende çok severim bu tatlıyı. Benim tatlım da kapı kapıştı dün:) Teşekkürler.
Siloff bayılırımm harika gözüküyorr
YanıtlaSil