11 Ekim 2012 Perşembe
Dereotlu ve Peynirli Poğaça
Malzemeler:
3 yumurta (2 tanesi içi için, 1 tanesinin sarısı üzeri için)
1çay bardağı sıvı yağ
50 gr. margarin (Oda sıcaklığında)
3 su bardağı un (Ben tam buğday unu kullandım. İsteğe bağlı olarak kullanılabilir)
Yarım demet dereotu
1 paket kabartma tozu
İçi İçin:
1 çay bardağı beyaz peynir
Hazırlanışı:
Unun içine 2 yumurtayı, sıvı yağı, margarini, kabartma tozunu ve dereotunu katarak yoğurun.
Yoğrulan hamurdan küçük parçalar kopararak elininde yuvarlayın ve içine birer çay kaşığı kadar peynir koyun ve fırın tepsisine dizin.
Hamurun tamamına şekil verdikten sonra 1 yumurtanın sarısını ayırarak üzerlerine sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dk. pişirin.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
canım ellerine sağlık..kabartma tozlu poğaçaları çok severim..birde dereotu varsa yeme yanında yat....nefis görünüyor....:)
YanıtlaSilKesinlikle... Dereotuna bende bayılırım.
Silellerinize sağlık.dereotlu kurabiye yi keşfettiğimden beri zevkle yiyorum.sevgiler
YanıtlaSilkırma dostun kalbini onaracak ustası yok. soldurma gönül çiçeğini sulamaya ibrik yok.yunus emre
ELLERİNİZE SAĞLIK DEREOTUNA BAYILIRIM BU TARİFİ DENİCEM:)
YanıtlaSilTAKİBİMDESİNİZ buda benim acizane bloğum beklerim
www.gulhanmiray.blogspot.com
Poğaçaya kim hayır diyebilirki eline sağlık bloğunu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim..
YanıtlaSil