28 Şubat 2013 Perşembe
Yoğurtlu Kabak Salatası
Malzemeler:
2 adet orta boy kabak
1 su bardağı yoğurt
2 -3 diş sarımsak
3 - 4 dal maydanoz
yarım çay bardağı dövülmüş fındık yada ceviz
Hazırlanışı:
Kabakların kabuklarını soyarak rendeleyin.
Ardından bir tavaya bir miktar sıvı yağ ve rendelenmiş kabakları alarak kabakların diriliği gidene kadar kavurun. Bu aşamada kabaklar suyunu salacaktır. Suyunu salmalı ve çekene kadar kavurmalısınız.
Kabaklar kavrulduktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Diğer tarafta yoğurdun içine sarımsakları rendeleyin. Maydanozları ince ince kıyıp yoğrda ekleyin.
Ardından iyice soğumuş olan kabakları bu karışıma ekleyin.
Üzerine dövülmüş ceviz yada fındık içini de ekleyerek hepsini harmanlayın.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder