9 Ocak 2013 Çarşamba

Sebzeli Kereviz Çorbası


Malzemeler:
1 adet büyük boy kereviz
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 adet büyük boy havuç
1 lt su
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
tız, pulbiber, karabiber nane kekik

Hazırlanışı:
Suyu bir tencereye alıyoruz. İçine kabuklarının soyduğunuz kerevizi, soğanı, patatesi ve havucu iri iri doğrayarak atın. İçine bir tutam tuz ekleyin.
Sebzeler tamamen haşlanıp hepsi yumuşuncaya kadar haşlayın.
Ardından ocaktan alın ve el blenderiyle hepsini ezin.
Diğer tarafta bir tavaya sıvı yağı ve içine 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. Salçayı kavurun. Salçanın içine istediğiniz miktarda baharatları ekleyin.
Salçanın içine çorbadan bir miktar koyarak iyice açılmasını sağlayın. Ardından salçayı çorbanın içine ekleyin ve karıştırın.
Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun...

7 Ocak 2013 Pazartesi

Havuç Kızartması


Malzemeler:
4-5 adet orta boy havuç
Kızartmak için sıvı yağ
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz

Hazırlanışı:
Havuçların üzerlerini bıçak yardımıyla temizleyin ve 1'er cm halkalar halinde doğrayın.
Burada havuçların miktarı kendi arzunuza kalmış.
Kızmış yağın içine atın ve kızartın.
Diğer tarafta sarımsakları temizleyip yoğurdun içine rendeleyin.
Kızarmış olan havuçları yağını çekmesi için  kağıt havlu yada peçete sermiş olduğunuz bir tabağa alın.
Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurdu üzerine dökün.
Afiyet Olsun...

6 Ocak 2013 Pazar

Elmalı Kurabiye



Malzemeler:
250 gr. margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için pudra şekeri

İçi İçin:
3 adet orta boy elma
1 su bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı:
Derince bir kaba margarini, yoğurdu, pudra şekerini, kabartma tozu vanilya ve unu ekleyerek yoğurun.
Diğer tarafta elmaların kabuklarını soyarak rendeleyin.
Bir tencereye alın üzerine toz şekeri ve tarçını ekleyerek kısık ateşte elmalar diriliğini kaybedene kadar pişrin. Sulanıp suyunu çekmesi gerekiyor.
Ardından yoğurduğunuz hamuru oklava yardımıyla yuvarlak bir şekilde açın.
Açtığınız hamurdan üçgen parçalar kesin. Uzun tarafına hazırladığınız iç harcından koyarak sarın.
Hamurun tamamına bu işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında renkleri hafif değişene kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra tabağa alın soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekerini serpin ve servis yapın.
Afiyet Olsun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...