21 Eylül 2012 Cuma

Havuç Çorbası


Malzemeler:
1 adet ortab boy havuç
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un

Hazırlanışı:
Havucu temizleyip rendenin küçük kısmıyla rendeleyin.
Diğer tarafta tereyağını tencereye alın ve içine unuda ekleyerek 2-3 dk. kavurun.
Ardından üzerine soğuk suyu ekleyin. Bu esnadada hızlıca karıştırın.
Eğer topak olursa blenderdan geçirin.
Su kaynadıktan sonra havucuda ekleyerek 10-15 dk. kadar daha pişirin ve ocaktan alın.
Afiyet Olsun...

Ayrıntılı resim için devamına tıklayın.

19 Eylül 2012 Çarşamba

Havuçlu Kereviz Salatası


Malzemeler:
1 adet orta boy kereviz
1adet orta boy havuç
2 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 dal maydanoz
Tuz

Hazırlanışı:
Sarımsakları rendeleyerek yoğurdun içine katın.
Bir miktar tuz zeytinyağı ve küçük küçük doğradığınız maydanozları da ekleyerek karıştırın.
Diğer tarafta kerevizi güzelce soyun ve rendeleyin. Kararmasına fırsat vermeden hemen yoğurdun içine atın.
Aynı şekilde havucu da rendeleyin ve yoğurda katın.
Güzelce karıştırın.
Ceviz ve maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Mantar Çanağında Kaşarlı Tavuk


Malzemeler:
5-6 adet büyük boy mantar
1 parça tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
Kaşar peyniri rendesi
Pulbiber, tuz

Hazırlanışı:
Mantarların büyüklüğünü görebilmeniz için buradan buyrun.
Mantarların saplarını kopartın ve güzelce yıkayın.
180 dereceli fırında 5 dk. pişirin.
Bu esnada tavuk göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın.
Aynı şekilde soğanıda küçük küçük doğrayın.
Ardından soğanı bir tencerede az miktarda sıvı yağda kavurun.
Kavrulan soğanın içine tavuk göğsünüde ekleyerek 2-3 dk. daha kavurun. Bir miktar tuz ve pul biber ekleyin.
Bu esnada mantarları fırından çıkarın ve içlerine tavuk karışımından doldurun.
Onun üzerinede rendelenmiş kaşar peynirinden koyun.
Yaşlaşık 20 dk. daha pişirin ve yemeğimiz hazır.
Sıcak servis yapmanızı öneririm.
Afiyet Olsun...
Ayrıntılı resim için devamına tıklayın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...