21 Eylül 2012 Cuma
Havuç Çorbası
Malzemeler:
1 adet ortab boy havuç
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Hazırlanışı:
Havucu temizleyip rendenin küçük kısmıyla rendeleyin.
Diğer tarafta tereyağını tencereye alın ve içine unuda ekleyerek 2-3 dk. kavurun.
Ardından üzerine soğuk suyu ekleyin. Bu esnadada hızlıca karıştırın.
Eğer topak olursa blenderdan geçirin.
Su kaynadıktan sonra havucuda ekleyerek 10-15 dk. kadar daha pişirin ve ocaktan alın.
Afiyet Olsun...
Ayrıntılı resim için devamına tıklayın.
19 Eylül 2012 Çarşamba
Havuçlu Kereviz Salatası
Malzemeler:
1 adet orta boy kereviz
1adet orta boy havuç
2 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 dal maydanoz
Tuz
Hazırlanışı:
Sarımsakları rendeleyerek yoğurdun içine katın.
Bir miktar tuz zeytinyağı ve küçük küçük doğradığınız maydanozları da ekleyerek karıştırın.
Diğer tarafta kerevizi güzelce soyun ve rendeleyin. Kararmasına fırsat vermeden hemen yoğurdun içine atın.
Aynı şekilde havucu da rendeleyin ve yoğurda katın.
Güzelce karıştırın.
Ceviz ve maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Mantar Çanağında Kaşarlı Tavuk
Malzemeler:
5-6 adet büyük boy mantar
1 parça tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
Kaşar peyniri rendesi
Pulbiber, tuz
Hazırlanışı:
Mantarların büyüklüğünü görebilmeniz için buradan buyrun.
Mantarların saplarını kopartın ve güzelce yıkayın.
180 dereceli fırında 5 dk. pişirin.
Bu esnada tavuk göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın.
Aynı şekilde soğanıda küçük küçük doğrayın.
Ardından soğanı bir tencerede az miktarda sıvı yağda kavurun.
Kavrulan soğanın içine tavuk göğsünüde ekleyerek 2-3 dk. daha kavurun. Bir miktar tuz ve pul biber ekleyin.
Bu esnada mantarları fırından çıkarın ve içlerine tavuk karışımından doldurun.
Onun üzerinede rendelenmiş kaşar peynirinden koyun.
Yaşlaşık 20 dk. daha pişirin ve yemeğimiz hazır.
Sıcak servis yapmanızı öneririm.
Afiyet Olsun...
Ayrıntılı resim için devamına tıklayın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)