19 Haziran 2012 Salı

Ispanaklı Kek

 
Melzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı rondodan geçirilmiş ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 pk. krem şanti (Kremşanti için 2 su bardağı süt)

Hazırlanışı:
Ispanak yapraklarını güzelce yıkayın ve rondada parçalayın. 1 su bardağı incecik ıspanak olmalı.
Diğer tarafta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
İçine yağı, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
Son olarak ıspanakları da ekleyerek çırpın ve yağlanmış büyükçe borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk. pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve krem şantisini hazırlayın.
Tarifte yazdığı gibi 2 su bardağı süte 2 paket krem şantiyi dökün ve iyice çırpın.
Kıvama geldikten sonra soğumuş olan kekin üzerine dökün.
Buzdolabında 1 saat kadar bekletin ve yenmeye hazır.
Afiyet Olsun...

17 Haziran 2012 Pazar

Patatesli Börek


Malzemeler:
5 adet orta boy patates
3 adet yufka
yarım demet maydanoz
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
pul biber
tuz

Hazırlanışı:
Öncelikle iç harcı hazırlayacağız.
Bunun için patatesleri haşlayın, daha sonra haşlanmış olan patatesleri rendeleyin. İçine yarım demet maydanozu ince ince doğrayıp koyun. Daha sonra pul biber ve tuzunuda ilave ederek karıştırın.
Diğer tarafta bir kaseye 1 çay bardağı sıvı yağı koyun ve üzerine bir o kadarda su ekleyin.
Yufkaları düz bir zemin üzerine üst üste açın. Ortadan ikiye kesin.
Daha sonra bir kaşık yardımı ile yağ ve su karışımından yufkanın üzerine serpin.
Onun üzerine hazırladığınız patatesli harçtan yufkanın her yerine serpiştirin.
Yufkanın kısa kenarından başlayarak oklavaya sarın.
Sardıktan sonra yufkayı iki ucundan içe doğru sıkarak büzün.
Yuvarlak bir tepsiye sarmal şekilde dizin.
Yufkanın kalan tüm parçalarını bu şekilde yapın ve ard arda dizin.
Üzerine yumurta sarısı ve isteğe göre haşhaş, susam veya çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk. kadar pişirin.
Afiyet Olsun...

Kaşar Peynirli Salam Tabağı


Kahvaltı sofraları için farklı bir sunum şekli.
Kaşar peynirini uzunlamasına ince bir şekilde kesin ve yine ince dilimlediğiniz salamın içine koyarak sarın. Üzerine kürdan batırın.
Kürdanların ucuna farklı türlerde boncuk geçirerek çok daha güzel hale getirebilirsiniz.

13 Haziran 2012 Çarşamba

İrmik Tatlısı



Malzemeler:
1 lt süt (5 su bardağı)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 çorma kaşığı un
50 gr. margarin
1 pk. vanilya

Hazırlanışı:
Sütü bir tencereye alarak içine toz şekeri, irmiği ve unu ekleyin.
Kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Koyulaştıktan sınra ocaktan alın içine margarini ve vanilyayı ekleyin.
Margarin eriyinceye kadar karıştırın.
Ardından kaç renk yapmak istiyorsanız o kadar kaba eşit miktarda koyun. İster gıda boyası ile ister kakao kullanarak renk verebilirsiniz.
Kalıba koymadan önce kalıbı hafif ıslatın ki daha sonradan kalıptan rahatça çıksın.
Kalıba döktükten sonra dolaba koyun ve en az 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun...

10 Haziran 2012 Pazar

Köfteli Ayran Çorbası


Malzameler:
250 gr. kıyma
1,5 lt kaynamış su
yarın çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
tuz
karabiber
pulbiber
2 yemek kaşığı nane

Hazırlanışı:
Kıymanın tamamını bir kabın içerisine alın ve içine arzu edilen miktarda tuz karabiber ve pulbiber koyup yoğurun.
Daha sonra kıymadan misket büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın ve dibine un serptiğiniz bir tepsiye koyun. Yuvarlama işlemi bittiğinde üzerine çok az daha un serperek tepsiyi ileri geri sallayın ve köftelerin her yerinin unlanmasını sağlayın. Ardından diğer tarafta kaynamakta olan suyun içine yuvarladığınız kıymanın tamamını atın ve 5 dk. kadar haşlayın. Daha sonra pirinçleri de içine katın 10 dk. daha haşlayın.
Diğer tarafta bir kabın içine yumurtayı kırın. Üzerine yoğurduda ekleyerek çırpma teli ile çırpın. Bu karışımın üzerine köfteleri ve pirinci haşladığınız tenceredeki sudan 1-2 kepçe kadar alın ve dökün. Tekrar çırpın ve son olarak unuda ekleyin. Hiç topak kalmayacak kadar çırpın. Haşlanan köfte ve pirincin içine yavaş yavaş karıştırarak dökün.
Diğer tarafta bir tavada tereyağını eritin, içine naneyi döküp yağda bir miktar kavurun. Ardından çorbanın içine dökün ve ocağı kapatın.
Afiyet Olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...